OmniSCREENS WhiteBoard

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Σύστημα το οποίο συνθέτουν διαδραστικός πίνακας διαστάσεων 60, 80 ή 100 ιντσών, από ειδικά επενδεδυμένη οθόνη, ΗΥ και βιντεοπροβολέας υπερκοντινής προβολής, υψηλής ευκρίνειας και φωτεινότητας >=2500 ANSI LUMENS. Ο βιντεοπροβολέας τοποθετείται επάνω από τον πίνακα και έτσι επιτυγχάνεται η απρόσκοπτη προβολή. Το λογισμικό που συνοδεύει τον πίνακα επιτρέπει τον πλήρη χειρισμό κάθε γνωστού αρχείου (word, excel, εικόνα, βίντεο, ιστοσελίδα κ.λπ.). Μπορούμε εύκολα, να ανοίξουμε, να επεξεργαστούμε ή να υπογραμμίσουμε ότι μας ενδιαφέρει, να αποθηκεύσουμε το αρχείο, να το αποστείλουμε μέ email ή να το εξάγουμε ως παρουσίαση Συνοδεύεται από ειδικό tablet το OmniPad, η οποία συνδέεται στον ΗΥ και επιτρέπει στον χρήστη να παρεμβαίνει, κάνοντας εικονικές σημειώσεις στο tablet ενώ αυτές είναι ορατές πάνω στον διαδραστικό πίνακα.

Το σύστημα συνοδεύεται και από την ειδική διαδραστική συσκευή OmniPad, η οποία συνδέεται μέσω θύρας USB στον ίδιο υπολογιστή με τον οποίον συνδέεται και ο βιντεοπροβολέας που προβάλλει στην οθόνη. Το OmniPad είναι LCD οθόνη αφής με γραφίδα και προβάλει ότι προβάλει και ο διαδραστικός πίνακας. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να παρεμβαίνει, κάνοντας εικονικές σημειώσεις πάνω στην εφαρμογή, και οι παρεμβάσεις αυτές να είναι ορατές πάνω στον διαδραστικό πίνακα. Στην πραγματικότητα, με το OmniPad, μπορούμε να χειριστούμε οποιαδήποτε επιπλέον οθόνη ή διαδραστικό πίνακα. Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι αναγκαία σε περίπτωση παρουσιάσεων, κατά τις οποίες επιθυμούμε συμμετοχή στη διαδραστικότητα από επιπλέον χρήστη, πέραν αυτού που κάνει την παρουσίαση. Προσφέρει τη δυνατότητα στους μαθητές να συμμετέχουν ενεργά και να διαμορφώνουν οι ίδιοι τόσο τη διαδικασία και τη ροή του μαθήματος, όσο και το τελικό του αντικείμενο και περιεχόμενο, εκμεταλλευόμενοι την αμεσότητα και διαδραστικότητα του πίνακα αφής. Ο πίνακας τοποθετείται χαμηλά, στο ύψος των παιδιών, τα οποία όταν αγγίζουν με το δάχτυλό τους ή με «ψευδο»-μαρκαδόρο, θα μπορούν να ζωγραφίζουν, να παίζουν με τα εικονικά αντικείμενα που θα εμφανίζονται πάνω σ’ αυτόν μέσω του βιντεοπροβολέα, όπως και πιο πάνω στο διαδραστικό δάπεδο.Το λογισμικό που επιτρέπει τη διαδραστικότητα του πίνακα, έχει επιπλέον δυνατότητες, όπως το να «σώζει» ότι υπάρχει στον πίνακα και να μπορεί να τα τυπώνει, να τα «εγγράφει» ως «βίντεο» και να μπορεί να τα αναπαράγει σε άλλη στιγμή κ.λπ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το OmniBoard αποτελείται από έναν διαδραστικό πίνακα, βιντεοπροβολέα και υπολογιστή. Η επιφάνεια του πίνακα αποτελείται από υλικό που δεν γυαλίζει για καλύτερη παρακολούθηση. Είναι πολύ ανθεκτική στις γρατσουνιές. H τροφοδοσία του πίνακα πραγματοποιείται μέσω του καλωδίου USB και δεν απαιτείται εξωτερική πηγή. Έχει ενεργή ανάλυση 9600x9600 pixels. Διατίθεται σε διάφορες διαστάσεις, 60, 80, 100 και 120 ιντσών σε αναλογία πλευρών 4:3 και 16:9 (για τον πίνακα των 100 και 120 ιντσών). Περιλαμβάνει λογισμικό με δυνατότητα αναβάθμισής του μέσω ίντερνετ. Ακόμα διαθέτει Resource Library που περιέχει μεγάλο αριθμό εικόνων και σχημάτων, στην οποία μπορείτε να εισάγετε και τα δικά σας σχήματα. Συνδέεται με τις δικές σας βάσεις δεδομένων ώστε να προβάλλετε το (εκπαιδευτικό ή άλλης χρήσης) υλικό σας. Ο πίνακας συνοδεύεται από βάση τοποθέτησης στον τοίχο, δύο ηλεκτρονικά στυλό, καλώδιο USB για σύνδεση με τον υπολογιστή και CD με τους drivers της συσκευής.Οι ελάχιστες απαιτήσεις του συστήματος είναι: Επεξεργαστής Pentium III ή πιο σύγχρονος, μνήμηαπό 256 ΜΒ, 1 GB ελεύθερος χώρος στο δίσκο, λειτουργικό Windows XP ή νεότερο, 1 ελεύθερη θύρα USB, καθώς και ένας βιντεοπροβολέας συνδεδεμένος με τον υπολογιστή που συνδέεται και ο πίνακας. Προαιρετικά η λειτουργικότητα του συστήματος OmniBoard μπορεί να βελτιωθεί με την ενσωμάτωση της διαδραστικής πινακίδας OmniPad, προκειμένου να μπορούν οι χρήστες να γράφουν και να διαχειρίζονται την επιφάνεια εργασίας του πίνακα από την θέση τους. Πρόκειται για μια συμπαγή πινακίδα με LCD οθόνη αφής-εγγραφής, διάστασης 10,1". Είναι πολύ ελαφριά και λεπτή (περίπου 15 χιλιοστά), πράγμα που την καθιστά ιδιαίτερα εύχρηστη. Έχει εργονομικό σχεδιασμό με επιπλέον 4 πλήκτρα ώστε να "αποθηκεύσετε" σε αυτά εντολές χειρισμού που χρησιμοποιείτει συχνότερα και να τις εκτελείτε με μία κίνηση, καθώς και zoom in / zoom out. To ηλεκτρονικό σημειωματάριο OmniPad είναι μία διαδραστική οθόνη, τύπου LCD, διαγωνίου 10.1. Συνδέεται στον υπολογιστή με USB. Συνοδεύεται από γραφίδα και λογισμικό. Παρέχει στον χρήστη πολλαπλές λειτουργίες και δυνατότητες διάδρασης όπως: -Δυνατότητα χειρόγραφων σημειώσεων σε πραγματικό χρόνο. -Ανοιγμα, επεξεργασία και αποθήκευση των περισσοτέρων γνωστών τύπων αρχείων πχ Word, Excel, Html, Video, Eικόνες κ.λπ. -Εχει δυνατότητα σύνδεσης και πλοηγήσης στο Ιντερνετ. -Εάν στον ίδιο υπολογιστή υπάρχει σύνδεση και με δεύτερη εξωτερική οθόνη (LCD μεγάλου μεγέθους ή ακόμη και διαδραστικός πίνακας), τότε όλες οι ενέργειες που γίνονται στο OmniPad εμφανίζονται και στην δεύτερη οθόνη.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ


OmniSCREENS WhiteBoard

Σχετικά Υποσυστήματα, Λύσεις και Εφαρμογές

OmniSCREENS Near Projection

Αυτοφερόμενο τροχήλατο σύστημα ψηφιακής σήμανσης με υπερμεγέθεις οθόνες οπίσθιας/εμπρόσθιας προβολής

OmniAPPS SignageSuite

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛH, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ & ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ OmniMedia

ΣΧΕΤΙΚΑ BINTEO

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γενικός Διευθυντής :

Δακαλής Κωνσταντίνος
cdakalis@gmail.com, +30 69090 79225

Νέες Τεχνολογίες :

Βασιλάρας Σπύρος
spyros.vass@gmail.com, +30 69787 08440

Τηλέφωνο :

+30 210 7474821

Skype :

omnisignage

Email :

info@omnisignage.com

Διεύθυνση :

Απελλού 4, 10551, Αθήνα